Novosti

Poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2018 u Sarajevu


Poslovni susreti će biti održani u okviru 8. međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA b2b 2018. od 19. do 21. juna u sarajevskoj Skenderiji i imaju za cilj podržati kompanije u pronalasku internacionalnih partnera na Sajmu.

Učesnici mogu ugovoriti sastanke sa potencijalnim partnerima u skladu sa svojim potrebama i interesima, te direktno razgovarati o mogućnostima saradnje.

U proteklim godinama Sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj, te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji. Sajam ENERGA mjesto je susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Sarajevo će tokom Međunarodnog sajma i konferencije ENERGA 2018 biti regionalni energetski centar na kojem će se okupiti više od 100 izlagača iz 15 zemalja kako regije tako i svijeta, a koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge svojih kompanija.

ENERGA se održava pod sloganom MISLITI NA BUDUĆNOST / THINKING THE FUTURE.

Tematske oblasti poslovnih susreta:

– Energija
– Elektrika i elektronika
– Rudarstvo
– Zaštita okoliša
– Metali i proizvodi od metala
– Mašine i uređaji
– Građevinarstvo i građevinski materijali
– Inžinjering, dizajn i konsalting

Učešće na poslovnim susretima je besplatno i uključuje:

– Raspored sastanaka za svaku pojedinačnu firmu (prethodno ugovoreni 20-minutni bilateralni sastanci)
– Informativni paket dostavljen na dan poslovnih susreta
– Poslovna podrška osoblja Evropske poduzetničke mreže u BiH (EEN) prije, tokom i nakon poslovnih susreta.