Novosti

Zvizdić na otvaranju konferencije inovacija i tehnologije Unlimited


Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić obratio se u Sarajevu na otvaranju Treće konferencije inovacija i tehnologije Unlimited – kooperacije NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (China-CEEC).

Osim Zvizdića, na otvaranju konferencije obratili su se Bojana Škrobić-Omerović (Unlimited), ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, ministar inovacija i tehnologije Srbije Nenad Popović i zamjenik ministra nauke i tehnologije NR Kine Zhang Jianguo, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Forum Sarajevo Unlimited 2018., najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva, otvoren je sinoć svečano u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tema trećeg izdanja Foruma je inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja jugoistočne i centralne Evrope.

Forum je dodatno atraktivan i zbog spajanja s inicijativom zemalja navedenog područja, te Narodne Republike Kine u okrilju inicijative 16+1, zbog čega je u Sarajevo došlo više stotina stranih delegata, desetine kompanija, predstavnici državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, predstavnici akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova te kreativnih hubova i start-upova koji će moći će da se nadmeću za pažnju investitora.

Najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope bit će održan na pet lokacija u Sarajevu.