Novosti

Njemačko vijeće za dizajn ponovo nagradilo MS&WOOD


Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pripala je nagrada “Iconic Awards: Innovative Interior Selection 2019” u kategoriji “Furniture”, koju dodjeljuje ugledno Njemačko vijeće za dizajn (German Dsesign Council – Rat fur Formgebung), i to za stolicu sa rukonaslonom iz kolekcije Elle.

Stolicu je dizajnirala bosanskohercegovačka dizajnerica Nataša Perković, a napravili su je majstori ove fojničke tvornice. Nagrada je uručena prilikom nedavno završenog Sajma namještaja u Kolnu.

Za MS&WOOD to je šesta po redu nagrada Njemačkog vijeća za dizajn u proteklih nekoliko godina. Štand MS&WOOD-a ove godine posjetio je veliki broj zainteresiranih veletrgovaca, kao i proizvođača namještaja, a veoma zapažen nastup fojničkih majstora na Sajmu u Kolnu nije promakao ni vlasniku branda Natuzzi Pasqualeu Natuzziu.

Prilikom njegove posjete razgovarano je o uspostavljanju saradnje, a predstavnici te kompanije već su posjetili fabriku u Fojnici.

Dogovoren je niz novih poslova širom svijeta, a sljedeća destinacija na kojoj će se MS&WOOD predstaviti je Sajam namještaja i svjetla u Stockholmu koji je i organizator Sedmice dizajna u glavnom gradu Švedske.