Novosti

UG objavila emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona eura


United Group (UG) objavila je emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona eura, po kamatnoj stopi od 4,875%.

Obveznice dospijevaju 2024. godine i prodate su po 3.5% većoj cijeni od njihove nominalne vrijednosti.

Prihod od obveznica će se koristiti za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

Ovo je inače treća ponuda obveznica sa najvišom postignutom cijenom do sada. Uspjeh emitovanih obveznica pokazuje veliko povjerenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika United Group-e, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost.

Preliminarni poslovni rezultati United Group-e za prvih pet mjeseci ove godine pokazuju daljnji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona eura, što je za oko 70 miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine.

Od svog postojanja, United Group-a ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona eura u telekomunikacije i medije, što je za 200 miliona više od planova iz prošle godine.

United Group-a posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su Telemach, SBB i United Media i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1) i zapošljava 4,400 ljudi.

Skoro 4 miliona usluga United Group-e koristi se mjesečno u regionu i cijelom svijetu, dok mreža pokriva skoro 2 miliona domova.

United Group-a je osnovana 2000. godine i vodeći je provider telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi.

Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz cijelog svijeta. BC Partners je većinski vlasnik United Group-e.