Novosti

Lenovo: Deveti uzastopni kvartal rasta prihoda


Lenovo je u drugom kvartalu prihodovao 13,5 milijardi USD, što im je deveti uzastopni kvartal u kojemu su povećali prohode.

U izvještaju se navodi kako su prihodi prije oporezivanja povećani 45 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je oko 310 miliona USD.

Lenovo je zabilježio rast po pitanju neto prihoda koji su veći 20 odsto u odnosu na prošlu godinu i iznose 202 miliona USD.

Prihodi su i dalje uravnoteženi između četiri geografske regije (Amerika, Kina, EMEA, Azija Pacifik) gdje svaka bilježi više od 20 odsto udjela u prihodu.

Prihodi od prodaje softvera su takođe porasli i to 35 odsto u odnosu na prošlu godinu što je firmi donijelo prihod od 883 miliona USD.

U izvještaju se našlo mjesta i za informaciju kako Lenovo i dalje slovi za firmu sa najvećim brojem isporučenih ličnih računara na globalnom tržištu – isporučeno je 17,3 miliona primjeraka, što je rezultiralo tržišnim udjelom od 24,4 odsto.

Osnovna zarada po dionici u drugom kvartalu iznosila je 1,69 američkih centi ili 13,23 honkonških centi.

Upravni odbor Lenova objavio je privremenu dividendu u iznosu od 6,3 honkonških centi po dionici.

Predsjednik i izvršni direktor Lenova Yang Yuanqing, kazao je da im je bilo drago da tokom ovog kvartala vide kako je zamah rasta pružio dobro finansijsko izvođenje usred složenog i dinamičnog globalnog trgovinskog okruženja.

“Ovaj uspjeh svjedoči našoj predanosti inovaciji, našim kupcima širom svijeta na 180 tržišta i načinu na koji svijet prihvata našu viziju isporuke pametnije tehnologije za sve”, rekao je Yuanqing.