Tema u fokusu

MC&E: Važno je održavati imidž pouzdanog partnera


Budući da se trudimo dati sve od sebe u svom poslovanju, te je veoma bitno imati i održavati imidž pouzdanog partnera, certifikat pouzdanosti u našem poslovanju znači nam puno, kazali su u firmi Management, Consulting & Engineering d.o.o. Sarajevo koja je jedan od nosilaca certifikata bonitetne pouzdanosti.

Riječ je o certifikatu koji kompanijama pomaže da ojačaju svoj ugled i povjerenje, kao i njihovu stvarnu vrijednost.

“Iskreno se nadamo da ćemo svojim daljnjim poslovanjem zadržati ovaj certifikat”, kazala je Ajla Fadilpašić, direkotrica ove firme.

Inače, Management, Consulting & Engineering d.o.o. Sarajevo privatna je firma koja je osnovana u glavnom gradu Bosne i Hercegovini početkom 2013. godine.

Kako nam je rečeno u ovoj firmi od samog početka uspješno pružaju, između ostalog, konsultantske usluge partnerima kako unutar Bosne i Hercegovine, tako i van nje.

“Poseban fokus stavljamo na projekte u vezi s obrazovanjem i obukama, a naše osoblje, koje ima zaista bogato višegodišnje iskustvo, pomaže našim klijentima da izaberu pravi put, te da povrate svoje investicije u što kraćem roku”, objasnila je Fadilpašić.

Firma Management, Consulting & Engineering nastoji ispratiti sve projekte što kvalitetnije, a u skladu sa tim načelom svojim klijentima pruža konsultantske usluge, podršku prilikom isporuke i kupovine uređaja, organizovanje obuka vezanih za rad i korištenje modernizovanih uređaja, tehnološko savjetovanje, posredovanje u poslovanju, prevođenje, organizovanje praktične obuke i edukacije za strane državljane (uključujući i dodatne usluge), te izradu priručnika.

“Kako bismo uspjeli da sve te usluge implementiramo na zadovoljavajući način sarađujemo sa svjetskim stručnjacima i eminentnim ličnostima, a poseban dio naših usluga se odnosi na projekte modernizacije univerziteta širom Bosne i Hercegovine”, kazala je Fadilpašić.

Dodala je da je njihova firma, iako mala, veoma dinamična.

“Uvijek istražujemo neke nove ideje i potencijale, te u skladu s tim u planu imamo da proširimo poslovanje naše firme na neke dodatne djelatnosti, ali prerano je da govorimo nešto detaljnije o njima”, kazala je Fadilpašić.

Ni njih ne zaobilaze izazovi, pogotovo što Management, Consulting & Engineering pretežno sarađuje sa ino partnerima, te se suočavaju sa jako puno izazova.

“Naime, svako želi znati kakva je zemlja iz koje naša firma dolazi, a svjesni smo toga da se BiH u svjetskim medijima ne prikazuje u najljepšem svjetlu, što nam često zna predstavljati veliku smetnju”, kazala je Fadilpašić.

Bez obzira na sliku BiH i njen možda negativan imidž u poslovnom svijetu bh. kompanije pokazuju da itekako znaju da posluju, a certifikati pouzdanosti, koji ima preko 5.000 kompanija u BiH, dokaz su da naši poslovni ljudi znaju kako dobro i pouzdano poslovati.