Lifestyle

Medeni bataci u paradajz sosu


Ako nemate ideju za današnji ručak, u nastavku vam donosimo recept za medene batake koji će vas oduševiti!

Sastojci:

4-5 bataka s karabatacima
glavica crvenog luka
3 čehna bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
crvena ljuta papričica
2 kašičice majčine dušice
750 ml pasiranog paradajza
so, biber
kašika meda

Priprema:

Isjeckani crveni i bijeli luk propržite na maslinovom ulju. Očistite papričicu od sjemenki, isjeckajte je, stavite u tavu s majčinom dušicom i dinstajte sve zajedno. Dodajte pasirani paradajz, med, posolite, pobiberite i kuhajte otprilike 10 minuta poklopljeno. Ako je previše gusto, dodajte malo vode.

Ubacite u sos batake i kuhajte zajedno 5 minuta, a zatim poredajte meso u podmazani pleh, ostatak sosa prelijte preko i zapecite u rerni. Poslužite jelo uz rižu i salatu.