Novosti

Raspored isplate penzija putem BBI banke


Isplata penzija preko Bosna Bank International d. d. Sarajevo (BBI) počela je danas u Federaciji BiH i Brčko Distriktu.

U skladu sa uredbom nadležnih institucija isplate za umirovljenike sa ovog područja, koji su stariji od 65 godina, vršit će se od ponedjeljka 06. 04. 2020. do petka 10. 04. 2020 godine u periodu od 08:00 do 12:00 sati.

Penzioneri stariji od 65 godina, na teritoriji RS-a će svoje mirovine moći podići utorkom i petkom, u periodu od 08:00 do 10:00 sati.

Iz BBI banke su uputili molbu klijentima koji ne pripadaju ovoj skupini, da prednost pri obavljanju transakcija u navedenim terminima daju ovoj kategoriji stanovništva kako bi pravovremeno mogli preuzeti svoje penzije.

Također, BBI banka je za klijente koji nisu u mogućnosti napustiti svoje domove ili posjetiti poslovnicu imaju potrebu za podizanjem sredstava sa računa u Banci, u skladu sa preporukom Federalne bankarske agencije i instrukcijom Ministarstva Finansija Republike Srpske, omogućila isplatu novca preko punomoćnika.

Ova obavijest se odnosi na one klijente koji ranije nisu ovlastili druga lica za pristup njihovim računima i koji nemaju debitne kartice ili su im iste istekle.

Do svojih primanja bez dolaska u poslovnicu penzioneri mogu doći ukoliko ovlastite osobu od povjerenja. Ovlaštena osoba mora imati potpisanu punomoć, koja ne mora biti ovjerena.

Punomoćnik, prilikom podizanja novca treba priloži: svoju ličnu kartu, ličnu kartu osobe za koju podiže novac, potpisanu punomoć. Za osobu koja je u izolaciji, dodatno je potrebno Rješenje nadležnog organa o izolaciji.

Obrazac punomoći možete preuzeti na web stranici BBI banke www.bbi.ba ili u poslovnicama BBI banke.

Ukoliko ne želite koristiti naš obrazac punomoći, možete vlastoručno napisati punomoć uz obavezu da ista sadrži sva polja sa objavljenog obrasca.

BBI banka navedene mjere poduzima u skladu sa preporukama nadležnih institucija kako bi zaštitila zdravlje klijenata koji spadaju u rizičnu skupinu, a uslijed situacije izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Više informacija dostupno je na web stranici BBI banke: www.bbi.ba