Novosti

Deloitte i Udruženje “Bit Alijansa” potpisali memorandum o saradnji


Udruženje Bit Alijansa i Deloitte predstavnici iz Sarajeva i Banjaluke potpisali su memorandum o saradnji s ciljem zajedničkog djelovanja na projektima od značaja za bh. kompanije i unapređenje poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

Memorandum o saradnji su potpisali Sabina Softić, vodeća regionalna partnerica za usluge revizije, Deloitte Sarajevo, Darko Lakić, rukovodilac u sektoru finansijskog savjetovanja, Deloitte Banja Luka i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

Izuzetno nam je zadovoljstvo ostvariti ovako važno strateško partnerstvo sa Bit Alijansom, te vjerujemo da zajedničkim djelovanjem, aktivnostima i naporima možemo pružiti izuzetan doprinos u unapređenju poslovne klime u BiH, te inovatorskog i preduzetničkog duha bh. kompanija. Ovakav vid formalne saradnje posebno je značajan sada kada zajedno sa Svjetskom bankom, EU i Programom za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana pokrećemo besplatni PowerUP program koji ima za cilj pružiti inovativnim kompanijama iz BiH i regije profesionalnu podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja usmjerenu na povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija i otpornosti na krizu uslijed COVID-19 pandemije” – istakla je Sabina Softić, vodeća regionalna partnerica za usluge revizije, Deloitte Sarajevo.

Darko Lakić, rukovodilac u sektoru finansijskog djelovanja Deloitte ureda u Banjaluci ističe kako razvoj IT industrije utiče na rast produktivnosti i uspješnosti cjelokupne privrede te da je upravo zajednički cilj Bit Alijanse i Deloittea kreiranje boljeg poslovnog okruženja za IT sektor u Bosni i Hercegovini.

“Očekujemo da će Deloitte i Bit Alijansa u narednom periodu realizovati različite razvojne i edukativne projekte. Ovo je dobra prilika da još jednom pozovemo članice Bit Alijanse, ali i sva druga inovativna mala i srednja preduzeća, da se na web stranicama Deloittea prijave na projekat PowerUP, koji je odlična prilika za kompanije da povećaju bazu klijenata i unaprijede poslovni model. Naša iskustva i trendovi u okruženju nam govore da će u narednom periodu najveći interes investitora biti za IT sektor, te očekujemo da ćemo preduzeća koja budu dio PowerUP projekta učiniti privlačnijim za poslovne partnere i investitore“ – naveo je Lakić.

Udruženje “Bit Alijansa” djeluje kao jedinstvena organizacija koja okuplja najznačajnije IT kompanije i partnere iz IT industrije te kontinuirano nastoji unaprijediti poslovni ambijent i djelovanje djelokupne ekonomije Bosne i Hercegovine.