Tema u fokusu

Deceuninck – svjetski high-tech koncern koji potiče ekološko poslovanje i stvara nagrađivane proizvode


Deceuninck grupa vodeći je proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja u svijetu.  Sa prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz 3700 zaposlenih, preduzeće redovno opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta.

Belgijski Deceuninck u BiH prisutan je od 2007. godine i danas  zapošljava djelatnike koji imaju priliku usavršiti svoje znanje u skladu s međunarodnim standardima kvalitete i poslovne izvrsnosti. Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na bh tlu, pa tako Deceuninck aktivno surađuje sa više od 120 preduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata.

Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, dizajn i održivost proizvoda.

Nova definicija prozorskog profila

Najnoviji proizvod i Deceuninckova perjanica prozorska je platforma Elegant koja predstavlja krunu Deceuninckove tehnologije, jer povezuje na prvi pogled ono nespojivo: minimalistički dizajn, vrhunske vrijednosti izolacije i izrazitu ekološku održivost. Revolucionarni dizajn omogućuje da se razlike između prozora Elegant i aluminijskih prozora vizualno gotovo ne primjećuju, tako da dom izvana i iznutra ostavlja stilski, elegantan i moderan dojam.

Jednostavnost, ravne linije i minimalizam Elegantu su omogućili priznanja struke koja se teško mogu nadmašiti. Prošle godine mu je dodijeljeno prestižno priznanje „Red Dot Design Award“ kao pobjedniku u kategoriji „Dizajn proizvoda“ i nagrada „German Design Award“ u kategoriji „Special Mention”.

Nagradu “Proizvod godine 2020” u kategoriji “Prozori” dodjeljuje Elegantu priznati njemački stručni časopis Bauelement & Technik, a odlikovanje se podjednako odnosi na dizajn i na izuzetna svojstva koja Elegant pruža.

Revolucionarni dizajn prozorskog profila Elegant temelji se na inovativnoj modularnoj platformi iCor, koja je ovjenčana prestižnom nagradom “German Innovation Award 2020” kao „Winner“ tj. pobjednik u kategoriji “Izvrsnost u poslovanju Business to Business – gradnja & elementi”.

Nadalje, iCOR je upravo osvojio i najnoviju nagradu „German Design Award 2021“ te ponio titulu „Winner“ kojom se odaje priznanje inovacijama koje unapređuju branšu kroz originalnost i učinkovitost. iCOR je prvi univerzalni modularni sustav za profile prozora i vrata kojemu je dodijeljena nagrada.

Izrazitu održivost Elegant može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgri profila koji se može reciklirati. Specijalna tehnologija lijepljenja koja se primjenjuje kod sistema Elegant omogućava posebno velike i stabilne prozore za obilje prirodne svjetlosti u prostoru.

Ekološki održivo poslovanje

Ono po čemu se Deceuninck posebno ističe su visokotehnološka dostignuća, ali s jasnim fokusom na poštivanju najviših ekoloških standarda i jasnom vizijom budućnosti – uklapanjem cirkularne ekonomije u postojeći poslovni model. Cirkularna ekonomija predstavlja puno širi pojam od samog recikliranja – osim što su proizvodi dizajnirani na način da se mogu 100 posto reciklirati, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala, što rezultira konstantnim povećanjem recikliranih materijala u novim proizvodima.


U 2019. godini u pogon je stavljeno novo postrojenje za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu, Belgija. Nova, moderna linija za recikliranje omogućit će preduzeću Deceuninck da s vremenom reciklira do 45 000 tona PVC-a godišnje, odnosno da učetverostruči količinu recikliranog materijala. Vodstvo Deceunincka snažno se zalaže za popularizaciju PVC stolarije kao održive i ekološki prihvatljive opcije, reciklirajući tako svoje proizvode uz najveću moguću brigu i kvalitetu finalnog proizvoda.

Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lijepa i održiva rješenja. Sustavi terasa iz materijala Twinson, patentiranog kompozita drva i PVC-a, oduševit će sve one koji cijene visokokvalitetni materijal, uz zadovoljavanje najviših estetskih i ekoloških standarda te uz minimalno održavanje.

Pratite Deceuninck Bosna i Hercegovina na njihovom službenom web portalu i na Facebook profilu.

Piše: Minela Pamuk

Poslovne novine