Biznis

Dario Rozić: Deceuninck širi poslovanje u BiH


Kao europski lider u proizvodnji PVC prozorskih profila Deceuninck u BiH je u protekle dvije godine izuzetno uspješno poslovao, što potvrđuju i rezultati na razini cijele Deceuninck grupacije.

Tijekom 2022. godine ostvarili su ukupne prihode od 974,1 milijuna eura, a 2023. godinu je posebno obilježila velika investicija u izgradnju novog poslovno-proizvodnog pogona Deceunincka u Hrvatskoj, u Donjoj Bistri.

Prema riječima Daria Rozića, izvršnog direktora Deceuninck  za BiH, to će im omogućiti daljnje povećanje proizvodnih kapaciteta, veću efikasnost, ali i bržu i kvalitetniju isporuku prema više od 500 partnera u Europi. 

O poslovnim rezultatima u protekloj godini, za Poslovne novine, kaže:

„Što se tiče poslovanja u Bosni i Hercegovini u 2023. godini zabilježen je rast poslovnih prihoda. Prošlogodišnja uspješna tranzicija na novi sistem profila prozora Elegant, te planirana implementacija sustava Grando, koji će zamijeniti stare profile novima s inovativnom platformom iCOR, svjedoče o težnji Deceunincka ka stalnom unapređenju i inovacijama. Sustav iCOR predstavlja prvi modularni sustav na svijetu, koji omogućuje kombiniranje različitih krila i okvira, čime dodatno potvrđujemo status lidera u industriji u inovacijama i primjeni novih tehnologija.“

Šta mislite da li će 2024. godina donijeti pozitivne pomake u bh. privredi?

„Pratimo pažljivo situaciju u svijetu svjesni izazova koje donosi recesija u Njemačkoj kao najvažnijem europskom gospodarstvu, a koji se reflektiraju na cijelu Europu, uključujući i BiH. Unatoč tome, zadržavamo optimizam i vjeru u naše sposobnosti, kao i povjerenje naših kupaca. Pred nama je godina koja će zahtijevati dodatne napore, ali smo predani očuvanju postignutih rezultata i širenju poslovanja na tržištu BiH, kao ključnoj točki, posebno zbog strateške pozicije, te kvalitetnih partnera s kojima surađujemo.

U proizvodnim procesima, težimo izvrsnosti, efikasnosti i kvaliteti. Kada su u pitanju naši kupci, krajnji cilj je pružiti im vrhunsku uslugu i standard te postati tržišni lider po pitanju kvalitete, brzine isporuke i inovacija.

Isto tako, posvećeni smo zadovoljstvu naših zaposlenika kroz stvaranje poticajnih radnih uvjeta. Želimo biti prvi izbor poslodavca u regiji za sve koji dijele našu viziju rasta i razvoja. 

Dodatno, cilj nam je stalno rasti i unapređivati svaki segment proizvodnje i poslovanja, kako bismo postali perjanica unutar Deceuninck grupe.“