Novosti

Merz Aesthetics Masterclass iz tehnika podmlađivanja za doktore u Sarajevu


U subotu, 20.02.2021. godine u Sarajevu u prostorijama klinike za estetsku hirurgiju “Naša mala klinika” održat će se masterclass radionica pod nazivom “Tehnike podmlađivanja sa Merz Aesthetics preparatima” za deset doktora iz Bosne i Hercegovine.

Ovo je jedinstveni događaj na kojem će nekoliko najboljih ljekara iz Bosne i Hercegovine imati priliku učiti i usavršavati tehnike rada iz oblasti estetske medicine i anti-aginga od svjetski priznatog stručnjaka, dr. Sonje Sattler, spec. dermatologije, koja će voditi ovaj masterclass.

Dr. Sattler je međunarodna trenerica Merz Aesthetics, koja će masterclass fokusirati na demonstraciji novih tehnika rada sa hijaluronskim filerima Belotero i kolagen stimulirajućim filerima Radiesse. Belotero fileri pomažu smanjenju izgleda bora i nabora na koži lica uz pomoć hijaluronske kiseline. Ova linija filera namijenjena je upotrebi kako na tankim linijama, tako i na ozbiljnim naborima. Radiesse je dermalni filer na bazi kolagena, namijenjen popunjavanju bora, voluminizaciji, konturisanju lica i podmlađivanju šaka.

Svakom pacijentu potreban je individualni pristup u skladu sa anatomijom i fizionomijom njegovog lica, a takav profesionalni pristup zagovara upravo dr. Sonja Sattler i Merz Aesthetics uz saradnju sa kompanijom Medis. Od 2004. godine dr. Sattler, kao izvršna direktorica Međunarodnog društva za dermatološku hirurgiju (International Society for Dermatologic Surgery (ISDS)), organizovala je brojne konferencije za usavršavanje dermatologa i plastičnih hirurga.

Merz Aesthetics je globalna kompanija čija široka lepeza uređaja i proizvoda za njegu pomaže zdravstvenim radnicima da ulijevaju povjerenje kroz estetsku medicinu.