Novosti

PC Oner širi prodajni prostor i povećava broj zaposlenika


Kompanija PC Oner je  jedna od rijetkih za koje prošla godina nije bila toliko loša kada su u pitanju poslovni rezultati. Za to, kako je kazao direktor Nermin Osmić, zahvaljuju pravovremenim prebacivanjem poslovanja na internet prodaju i asortiman traženih uređaja.

PC Oner u prodaji ima zastupljene skoro sve artikle za ličnu i kućnu upotrebu, te telekomunikacionu (mobiteli) audio i video opremu, kao i opremu za osiguranje objekata (video nadzor i alarmni nadzor). Bavimo se prodajom i uslugama u računarskoj tehnici, te radimo na umrežavanju istih. U ponudi imamo nove i rabljene računare i računarske komponente“, kazao je Osmić.

Ova firma trenutno ima 11 stalno zaposlenih radnika, a do sada su veoma zadovoljni postignutim. Pogotovo su ponosni na činjenicu da su sve postigli bez kreditnog zaduživanja. Svrstavaju se među brzorastuće firme i bilježe složenu godišnju stopu rasta (CAGR – Compound Annual Growth Rate ) 66%.

Zadovoljni smo i početnim rezultatima u 2021. godini i nadamo se da ćemo uspjeti i pored svega izvući maksimum u poslovanju firme. Ove godine imamo namjeru proširenja prodajnog prostora u objektu koji se gradi u blizini ovog, te samim tim i povećanje broja zaposlenika“, kazao je Osmić.

Firma PC Oner iz Lukavca proizvod je širenja obrtničke djelatnosti, koja se bavila servisom računarske audio i video tehnike – Obrtnička radnja OR Oner, koja je osnovana 2010. godine, zbog obima i povećanja potreba, prerasta u PC Oner d.o.o.

Može se reći da firma počinje sa radom 2010. godine, a PC Oner zvanično je osnovana 2013. godine. Sa osnivanjem PC Oner, firma se proširuje na servis i prodaju svih vrsta elektronske opreme. Trenutno smo ovlašteni servisi sljedećih brendova: LG, Telefunken, VOX, FOX, Samsung (bijela tehnika), Panasonic, Quadro, Finlux, SHARP, Vivax i drugi“, poručio je Osmić.

Piše: Minela Pamuk