Tema u fokusu

Kosmopolit agencija spremna za ljetnu sezonu: Ukoliko se pandemija smiri sezona 2021. bit će rekordna


Svake godine turistička agencija Kosmpolit iz Zenice, organizuje putovanja za oko 20.000 putnika na razne destinacije u Evropi i svijetu. Tako su se pozicionirali kao jedna od vodećih turističkih agencija u BiH sa tendencijom rasta.

U višegodišnjem poslovanju turističke agencije Kosmopolit, a zahvaljujući našem profesionalnom i brižnom odnosu prema klijentima, konstantno smo bilježili rast iz godine u godinu“, rekla je Altijana Pjanić, menadžer prodaje.

Iako je 2020. godina, kako navode, bila jako teška za turistički sektor, uspjeli su cijelu ljetnu sezonu putnike voditi na destinacije kao što su Kušadasi, Sarimsakli i Istanbul.

U najvećoj krizi nismo prekidali višegodišnju tradiciju, te smo našim klijentima omogućili savršen odmor po dosta prihvatljivim cijenama. Dokaz za to je i priznanje koje smo dobili od Poslovnih novina da smo brzorastuća kompanija u BiH, u kategoriji Putničke agencije i turoperatori”, navode iz agencije.

U prethodnoj godini ostvarili su pad prometa, u odnosu na 2019. godinu od 85%, ali s obzirom na pandemiju i ograničenu mogućnost kretanja turista, kažu da su ipak zadovoljni.

Posmatramo stvari sa vedrije strane i željno očekujemo kraj pandemije, kako bismo se vratili poslu kojeg volimo, a to je organizacija putovanja za naše klijente“, kaže Pjanić.

Dosadašnji tok pandemije je, kako kažu, pokazao da se ništa ne može planirati, ali svakako očekuju bolju situaciju i više putovanja u odnosu na 2020. godinu.

Naša agencija i naš tim je već sada spreman za ljetnu sezonu 2021., za koju očekujemo da bi trebala biti i rekordna, ukoliko se situacija sa pandemijom iole smiri do početka sezone. Destinacije koje ćemo ovog ljeta raditi su: Kušadasi, Sarimsakli, Kumburgaz, Bodrum, Marmaris i Antalijska regija u Turskoj, te Egipat, Tunis i Jadran. Naravno, tu su i neizbježne ture za Istanbul i Kapadokiju“, navode iz Kosmopolita.

Piše: Sibila Mujanović