Tema u fokusu

City Šped – uvođenje „kompletne logističke usluge“ već daje rezultate u praksi


Lider u pružanju usluga špedicije i transporta robe u BiH, City Šped d.o.o. Sarajevo ostvario je u prvom kvartalu 2021. godine rast prihoda oko 30% i proširio svoj portfolio usluga „skladišnom logistikom“, koja znatno olakšava poslovanje njihovim klijentima u svakom pogledu.

Prema riječima Mirze Klice, jednog od osnivača kompanije, zahvaljujući tome zaokružili su kompletnu logističku uslugu, što već daje rezultate u praksi.

Više ugovorenih poslova u 2021.

Postali smo ozbiljna logistička kompanija, koja može pružiti odličnu logističku podršku svim svojim klijentima. Klijenti to prepoznaju i imamo sve više zahtjeva, pa očekujemo i više ugovorenih poslova. Stoga, naša očekivanja u 2021.ho godini su zaista velika i pažljivo smo isplanirali daljnju strategiju razvoja i stabilnog rasta kompanije“, kaže Klico.

Kako dalje navodi Klico, „ kompletna logistička usluga“ podrazumijeva da za klijente, osim usluga transporta i carinskog posredovanja, prema njihovim potrebama vrše i usluge skladištenja, manipulacije, prepakivanja, razdvajanja, obilježavanja, insertacije, dostave i distribucije robe do finalnog odredišta.

 

Kompletan uvid u stanje zaliha

Ova usluga pomaže klijentima da imaju kompletan uvid u stanje zaliha, dostave i dostavljenih pošiljki u realnom vremenu, bez angažovanja vlastitih kadrova. Zahvaljujući tome, naši klijenti mogu da se posvete razvoju svoga poslovanja, a nama u cjelosti prepuste logističku podršku“, naglasio je Klico.

City Šped je opremljen vrhunskim sistemima tehničke i fizičke zaštite, a smještaj pošiljki vrši se u izuzetno modernim regalnim skladištima kompanije.

Napredni WMS sistem

Koristimo napredni WMS sistem (software + ručni skeneri), koji se može integrisati sa softverom naših klijenata i tako im u realnom vremenu omogućava uvid u stanje zaliha robe na skladištu, zatim u statuse dostava počev od izlaza iz skladišta, pa sve do isporuke krajnjem korisniku. Po želji klijenta, moguće je čak i precizno praćenje svakodnevnog manipulisanja robom od zaprimanja/ulaza robe u skladište, pa do njenog smještaja na softverski odabrane regalne pozicije“, istakao je Klico.

„Logistika od povjerenja“, glavni je moto kompanije City Šped, u kojoj se svakodnevno trude da unaprijede poslovne procese.

Naša kompanija zapošljava stručnjake iz oblasti carinskog posredovanja i transporta, koji su na raspolaganju našim klijentima 24/7 i koji svojim radom i zalaganjem grade pozitivan brend naše kompanije. Sve navedeno, kao i individualni pristup svakom klijentu pojedinačno, siguran su put do uspjeha“, tvrdi Klico.

Rast prihoda od 10 do 15 posto u 2020.

Uprkos otežanim uslovima poslovanja u vrijeme pandemije COVID-19 , City Šped je uspio realizovati sve zadate ciljeve, pa čak i više.

„U prvom kvartalu 2021. godine ostvarili smo rast prihoda od 20% do 30% u odnosu na isti period prethodne godine. U 2020. smo ostvarili rast prihoda od 10 do 15% i sačuvali radna mjesta, bez smanjenja plata radnicima. Mogu sa ponosom reći da smo ostvarili sve navedene ciljeve, zahvaljujući prije svega, nesebičnom zalaganju svih uposlenika“, istakao je Klico.

Piše: Irena Vasić Dobrić