Tema u fokusu

Partnerstvo Axiom Tech i Inter-Engs kompanija: Konferencija u Sarajevu uz Siemens PLM rješenja


U petak 1. oktobra će biti upriličena Tehnička konferencija vezana za Industriju 4.0 i njenu primjenu, na kojoj će se predstaviti Siemens PLM rješenja kao i početak saradnje Axiom TechInter-Engs kompanija, uz prisustvo predstavnika SIEMENS Digital Industry Software za EMEA regiju.

Ostvarenom saradnjom će se koristiti dugogodišnje iskustvo kompanije Inter-Engs sa rješenjima i uslugama koje kompanija Axiom Tech, kao SMART Partner u EMEA zoni SIEMENS Digital Industry Software, može da pruži u raznim djelatnostima, konsultantskim i inženjerskim uslugama.

Upravo kroz ovakvo partnerstvo, među mnogim značajnim poslovnim vrednostima, Axiom Tech pronalazi još jednog agilnog i prestižnog partnera u Adriatic zoni”, ističe direktor kompanije Axiom Tech, Ivan Milentijević.

Kako Axiom Tech nastavlja da napreduje, tako želi i da kroz potrebe za mentorstvom pruži veću poslovnu vrijednost. “Zajednički cilj kompanija je svakako dugogodišnje partnerstvo uz praćenje trendova i stalan rast”, zaključio je Milentijević.

Kemal Likić, generalni direktor Inter-Engs Innovations iz Sarajeva ističe da je cilj ove konferencije i sama razmjena informacija i iskustava u primjeni 4.0 Industrije kao i definisanje pravaca djelovanja u budućnosti.

Mi se primarno bavimo pružanjem inženjerskih usluga u oblastima razvoja proizvoda, dizajna alata i proizvodnje. Neki od naših klijenata su Groupe Plastivaloire, CGR, Land Rover, Gorenje, Deutsche Bahn i još mnogi sa kojima ostvarujemo dugogodišnju saradnju. Certifikovani smo od strane TÜV Rheinland za dizajniranje, inženjering, razvoj i prototyping proizvoda i komponenata po standardu ISO 9001:2015”, ističe Likić.

Konferencija će se bazirati na predavanjima o digitalizaciji u mašinskoj industriji, kreiranju i upravljanju tehničkim podacima i dokumentacijom, programiranju alatnih mašina, planiranju i upravljanju proizvodnje i još mnogo toga.

Predavanja su interaktivna, tako da u svakom trenutku možete postavljati pitanja o temama konferencije.

Prisustvo konferenciji je besplatno uz registraciju na linku: Tehnička konferencija 2021 Sarajevo – AXIOMTECH.RS