Novosti

Jana PREMIUM sponzor prvog Youth Business Camp Adria u Sarajevu: BESPLATNA kotizacija za talentovanu mladu osobu


U Sarajevu će se od 27. juna do 08. jula održati prvi Youth Business Camp Adria – Sarajevo namijenjen mladima uzrasta od 15 do 19 godina. Jedna od kompanija koja je prepoznala kvalitet ovog projekta koji između ostalog želi da razvija i poduzetnički duh kod mladih u BiH ali i da ih nauči mnoge poslovne vještine je i brend Jana. Jana će ujedno biti i zvanična voda Kampa. Tokom dvije sedmice polaznici i polaznice će slušati predavanja, raditi s mentorima, te će posjetiti uspješne kompanije i vidjeti kako business funkcionira iza scene. Kamp je nastao po franšiznom modelu i certificiran je od strane World Innovation and Change Management Institute iz Ženeve.

Jana je jedan od napoznatijih brendova kompanije Jamnica, vodećeg regionalnog proizvođača vode i pića i nastoji biti dio obrazovnih i društveno odgovornih projekata. Posebno nas raduje što ćemo kroz ovo partnerstvo ponuditi jednu kotizaciju za talentovanu mladu osobu kojoj ovakav program može biti podstrek za dalje školovanje i izgradnju karijere“, istakla je Vedrana Vlahović, voditeljica robne marke. U narednim danima će biti poznati uslovi za osvajanje kotizacije za Youth Business Camp Adria Sarajevo.

Inače, teme koje će na engleskom jeziku biti obrađene u toku boravka na Kampu tiču se osnova ekonomije, biznisa i finansija što uključuje projektni menadžment, start up, intelektualno vlasništvo, odnose s javnošću, marketing, kulturološke razlike u biznisu, ali i neke od aktuelnijih tema u vezi sa digitalizacijom modernog doba kao što su: digitalni svijet, digitalne valute i online trgovanje, smjernice za kreiranje web stranica i biznisa. Mladi će također imati priliku čuti nešto o vođenju ličnih finansija, društveno odgovornom poslovanju, ljudskom kapitalu, te umijeću vođenja kompanije.

„Prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo nudi nešto novo, drugačije i korisno mladima koji upravo u toj dobi istražuju svoje kapacitete i talente. Sa vještinama koje steknu kroz dvije sedmice druženja sa našim predavačima i predavačicama sigurni smo da će otvoriti pozitivniji pogled na svoju dalju budućnost i karijeru u BiH“, naglasila je Una Bejtović, direktorica Kampa i agencije Bejtovic Communications koja je partner za provedbu Kampa u Sarajevu. Kako je objasnila, u istom periodu identičan format Kampa će se održati i u Zagrebu i u Ljubljani, što je pokazatelj da Youth Business Camp Adria Sarajevo nudi nešto po standardu koji prevazilazi okvire Bosne i Hercegovine.

Upis je u toku, a više informacija je dostupno na zvaničnoj web-stranici Kampa https://youthbusiness.camp