Novosti

Kompanija STARline Mercedes-Benz zaključila godinu s rastom u svakom segmentu poslovanja


STARline Mercedes-Benz Sarajevo ostvario je zapažene rezultate zaključivši poslovnu godinu s rastom u svakom segmentu poslovanja, i potvrdom liderske pozicije brenda u premium segmentu.

Tokom 2022. godine proširili su svoje poslovanje na novu djelatnost – usluge rent a cara u cilju pružanja sveobuhvatne usluge svojim klijentima. Rent a car STARline osigurava najam premium vozila sa pet ili osam sjedišta. Automobili u ponudi osiguravaju prostranost, udobnost i sigurnost vožnje na cestama glavnog grada Sarajeva, ali i čitave Bosne i Hercegovine. Ponuda za najam auta, pored kratkoročnog, obuhvata i dugoročne najmove za firme, po posebnim uslovima.

STARline Mercedes-Benz Sarajevo je ostvario zapažene rezultate zaključivši poslovnu godinu s rastom u svakom segmentu poslovanja

“Poslovnim rezultatima ostvarenim u ovoj godini poslovanja unatoč izazovima s kojima smo se i u ovoj godini suočili globalno, ali i bh. tržište potvrdili smo lidersku poziciju brenda u premium segmentu autoindustrije. Kraj poslovne godine prilika je da rezimiramo sve što smo ostvarili ali i da se zahvalimo svima onima koji doprinose našem uspjehu. To su u prvom redu naši kupci, poslovni partneri, radne kolege ali i cijela društvena zajednica”, izjavio je Adis Kepeš, direktor STARline-a.

Strategija Mercedes-Benz-a je tranzicija ka električnim vozilima čime će svoje resurse i stručnosti za razvoj proizvoda preusmjeriti na električni pogon, a uložit će i u nove tehnologije i koncepte za ubrzanje električnog dometa i učinkovitosti. Shodno tome, Jasmin Kulić, direktor postprodaje ističe da planovi kompanije STARline Mercedes-Benz idu u pravcu elektrifikacije i nabavke opreme koja se koristi za servisiranje
električnih vozila koja je strogo propisana i certificirana od strane proizvođača. Samo uz posjedovanje ovakve opreme servisi mogu ispravno i kvalitetno izvršiti pregled i popravku električnih vozila. S druge strane cilj nam je kontinuirano školovanje i tehničko osposobljavanje servisnog osoblja za popravku vozila sa standardnim motorima, kao i električnih vozila.

Kompanija STARline prati aktuelne trendove na tržištu, kako bi se prilagodila modernijim modusima poslovanja, ali i sve većim zahtjevima kupaca

Uskoro aktivacija web shop-a rezervnih dijelova

Kompanija STARline prati aktuelne trendove na tržištu, kako bi se prilagodila modernijim modusima poslovanja, ali i sve većim zahtjevima kupaca. Shodno tome, već početkom naredne godine najavljuju aktiviranje web shopa originalnih Mercedes-Benz dijelova koji će biti na raspolaganju svim kupcima u Bosni i Hercegovini. “Naši kupci zaslužuju najbolje, te je pokretanje web shopa originalnih Mercedes-Benz rezervnih dijelova logičan potez u unapređenju naših postprodajnih aktivnosti. Želja nam je da kupcima budemo prvi izbor za kupovinu Mercedes-Benz dijelova, da iz udobnosti svog doma mogu pregledati kataloge dijelova, komunicirati sa prodajnim osobljem oko svih pitanja, zakazati termine, a u konačnici i poručiti dio jednim klikom. Zaista je velika baza svih naših kupaca, tako da će nam ovo umnogome olakšati poslovne aktivnosti. U narednom periodu želimo upravo u segmentima zadovoljstva kupca biti u samom vrhu“, istako je Kulić.

Nova pojačanja u Upravi STARline-a

Damir Alispahić novo je snažno pojačanje menadžment timu kompanije STARline na poziciji izvršnog direktora. Više od 15 godina na rukovodećim pozicijama, te rad za vodeće leasing kuće u Bosni i Hercegovini, Alispahiću su osigurali iskustvo koje će moći i dalje razvijati na poziciji koju preuzima u STARline-u.

„Čast mi je što sam imenovan izvršnim direktorom kompanije STARline-a te se veselim radu na izgradnji naše strategije ‘jedan tim, stručnost, inovativnost, odgovornost te jedna vizija i cilj‘ kojom ćemo nastaviti da rastemo. Oduševljen sam što ću sarađivati s ostalim stručnjacima STARline-a, koje sam imao priliku upoznati kao izvrsne timske igrače koji promiču timsku atmosferu što će zasigurno biti motiv da radim najbolje što mogu i da svi zajedno ponudimo najbolje za naše kupce“, izjavio je Damir Alispahić.

U narednoj godini očekuju dolazak električnog EQE, EQS SUV modela, ali i facelift izdanje EQA i EQB. Pored elektro modela na tržište Bosne i Hercegovine tokom naredne godine dolazi nova E-Klasa, E-Klasa Karavana, GLC Coupe-a, AMG GT, kao i facelift izdanja A-Klase, B-Klase CLA, GLA, GLE/GLE Coupe, GLS, GLB koji će obogatiti ponudu vozila u prodajnom salonu STARline-a.

Strategija Mercedes-Benz-a je tranzicija ka električnim vozilima

U 2023. godini fokus je ulaganje u ljudske kadrove

Prema riječima generalnog direktora STARline-a Adisa Kepeša i u narednoj poslovnoj godini nastavit će se ulaganja u svim segmentima poslovanja. Jedan od fokusa poslovanja jeste i nastavak ulaganja u ljudske kadrove, njihovo usavršavanje kako bi odgovorili na svaki izazov.