Najava događaja

Zbog tragičnih događaja odgođen planirani kulturno-zabavni program na 50. Sajmu šljive u Gradačcu


Organizacioni odbor je na sinošnjoj telefonskoj sjednici donio Odluku kojom se planirani kulturno-zabavni program u potpunosti odgađa u dane jubilarnog 50. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive.

Odluka je donesena povodom tragičnog događaja koji se desio u Gradačcu 11.8.2023. godine kada su tri osobe ubijene a tri ranjene.

– Imajući u vidu situaciju koja nas sve zadesila i zavila u tugu naš grad i cijelu Bosnu i Hercegovinu, Organizacioni odbor je donio Odluku da kulturno-zabavni program odgodimo u cjelosti i budemo uz porodice žrtava. Mišljenja smo da će nas sve ovo duže vrijeme držati u boli i preostaje nam samo da svi zajedno damo maksimum da  nam se ovakvo zlo nikada ne ponovi. Ostale sajamske aktivnosti ćemo realizovati u planiranim rokovima. O novim terminima realizacije planiranih kulturnih i muzičkih sadržaja ćemo vas blagovremeno obavijestiti, rekao je Ensar Mešanović, voditelj turističkog ureda turističke zajednice Gradačac koja je organizator ove sajamske manifestacije.

Jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive u Gradačcu održat će se od 23. do 26.08.2023. godine. Na sajmu će se održati niz stručnih predavanja, kolektivnih izložbi, prezentacija proizvoda iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije, male privrede i kućne radinosti.