Najava događaja

Sutra otvaranje Sajma šljive u Gradačcu


Sutra će u Gradačcu biti otvoren jubilarni 50. međunarodni sajampoljoprivrede i prehrambene industrije. Sajam šljive će otvoriti premijer Federacije BiH NerminNikšić. Svečana ceremonija otvaranja održat će se u Gradskom kinu s početkomu 11 sati.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive će se na 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenogprostora predstaviti oko 300 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine. Izložbeni prostor je uređen i izlagači već dolaze u sajmište, opremaju štandove i uređuje se sajamski prostor za doček gostiju i posjetilaca. Ove godine sajamski prostor je podijeljen u tri sekcije, za prehrambeno-prerađivačku industriju, poljoprivrednu proizvodnju, obrte i stare zanate te poljoprivrednu opremu i mehanizaciju, rekao je Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca. Među gostima je i Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, dugogodišnji prijatelj
Sajma šljive, Gradačca i Bosne i Hercegovine, koji će sa Ensarom Mešanovićem uručiti jubilarna priznanja organizatora.

Mehanizacija na sajmu Sljive 2023

Najstarija specijalizovana manifestacija u Bosni i Hercegovin, jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 23. do26. avgusta 2023. godine. Sajam će se održavati u sportskoj dvorani u Gradačcu, ulaznice za posjetioce koštat će 3KMa za organizovane grupe i penzionere 1 KM.