IT i Tehnologija

Evropska kompanija Bolt zainteresirana za tržište BiH?


Razmatrajući perspektive za poslovno širenje, Bolt, prepoznaje potencijal Bosne i Hercegovine, kao i drugih zemalja regije Zapadnog Balkana.

U izjavi za N1, glasnogovornica Bolta je istakla: “Bolt u svakom trenutku razmatra prilike za širenje koje imaju poslovnog smisla. Puno je faktora koji se uzimaju u obzir pri odluci o poslovnom širenju. Bosna i Hercegovina je svakako zanimljivo tržište, kao i ostale zemlje u regiji tzv. Zapadnog Balkana.”

Ova najava dolazi u vrijeme kada se transportna industrija suočava sa sve većom potrebom za modernizacijom. Bolt, prepoznatljiv po svojoj aplikaciji koja omogućava korisnicima brzo i lako naručivanje vožnji putem pametnih telefona, želi pružiti svoje usluge i ovom dijelu svijeta. Njihov fokus nije samo na tehnološkoj inovaciji, već i na osiguravanju transparentnosti cijena, praktičnosti i brze rezervacije za korisnike.

“Boltova usluga treba služiti kao dodana vrijednost za putnike i profesionalne vozače, ali i podstaći rasterećenje saobraćaja,” ističu iz Bolta. Njihova ambicija nije samo revolucionizirati način putovanja, već i pridonijeti održivom razvoju transportne infrastrukture.

Dok Bolt razmatra korak prema Bosni i Hercegovini, postavlja se pitanje – zašto ova regija dosad nije iskoristila prednosti aplikacija poput Bolta? Dok se globalni trendovi kreću ka modernizaciji, vrijeme će pokazati hoće li Bosna i Hercegovina prihvatiti ovu tehnološku evoluciju i promijeniti način na koji se kreće.