Tema u fokusu

Elegance Tours: Zajedno sa kolegama iz sektora turizma podižemo popularnost naše države


Mala i brzorastuća kompanija Elegance Tours d.o.o. Sarajevo u sektoru turizma prisutna je već sedam godina, tokom kojih je vrijedni tim kompanije aktivno radio na promociji bosanskog turizma, a naročito uspješnu saradnju su ostvarili sa turistima iz zemalja arapskog svijeta.

Misija kompanije je pružiti klijentima najbolju, profesionalnu uslugu po pristupačnim i konkurentnim cijenama i na tom putu klijentima nude samo onakvu ponudu kakvu bi izabrali i sami za sebe.

Glavni cilj profesionalno edukovanog tima agencije jeste zadovoljstvo i sigurnost klijenata, zbog čega su gostima uvijek na raspolaganju, a usmjerenost na B2B poslovanje dovela je do 50 partnerstava širom svijeta i više od 8 hiljada klijenata godišnje.

Na 17. sajmu turizma u Izmiru, koji se održavao u periodu od 07. do 10. decembra, a na kojem su bili prisutni predstavnici privrednih komora, ministarstava, turističkih agencija i avio kompanija, Elegance Tours tim je predstavio turističke ponude Bosne i Hercegovine. Tom prilikom su ostvarili nove poslovne kontakte i dogovore i stekli nova iskustva zahvaljujući čemu će moći aktivno raditi na još boljoj promociji turizma Bosne i Hercegovine, kao i potencionalnom proširenju na zemlje regije.

Komentarišući temu konkurencije u svojoj djelatnosti, direktor kompanije Bilal Abdalraheem kaže: „Mi naše poslovanje ne baziramo na konkurentnosti, jer smatramo da svako dobije onoliko koliko se potrudi. Zaista sa svim kolegama iz sektora turizma imamo dobre odnose, pomagajući se međusobno.“

Kompanija je do sada radila samo incoming i aktivno je bila fokusirana na promociju domaćeg turizma. „Uvijek smo se bazirali na to da gostima omogućimo što bolji doživljaj naše države. Ono čime se zaista možemo pohvaliti jeste dobra saradnja sa hotelima u Bosni i Hercegovini i zahvaljujući tome kreiramo posebne aranžmane shodno željama gostiju. Ukoliko je manji broj noćenja u pitanju, obično nudimo samo glavni grad Sarajevo, ali naravno, ne izostavljamo ni dragi Mostar i divni Bihać, ukoliko se radi o većem broju noćenja. Svakako, naša turistička ponuda je zaista obogaćena svim glavnim atrakcijama države i to je ono čime se i ponosimo“, ističe Abdalraheem.

Od turističkih aranžmana izvan Bosne i Hercegovine kaže da su najaktuelnije balkanske ture, odnosno obilasci regije, što uključuje Crnu Goru, Albaniju, Srbiju, Hrvatsku, pa čak i Makedoniju i dodaje da su do sada imali sve riječi pohvale za program koji su gosti iskusili.

„U odnosu na prethodne godine, ova godina je zaista bila dominantnija. Drago nam je da zajedno s kolegama iz sektora turizma podižemo popularnost naše države. Broj posjetilaca je zaista bio ogroman i mislimo da smo na dobrom putu ostvarivanja naših ciljeva“, riječi su Abdalraheema. Od sljedeće godine imaju u planu otvaranje još jedne poslovnice, kako bi i našem domaćem tržištu ponudili što bolje ponude putovanja. „Ostvarili smo zaista dobre konekcije širom svijeta i ponosni smo na naš uspjeh i iz tog razloga želimo naš uspjeh podijeliti sa našim građanima, omogućavajući im povoljne, a atraktivne ponude. Također, dosta novih ponuda ćemo kreirati za posjetioce koji dolaze u našu državu, bazirajući se i na manje popularne destinacije, a sve u cilju još bolje promocije naše države“, zaključio je Abdalraheem.