Biznis

Damir Šlosel, direktor dmBiH: Od prvog mjeseca ove godine plate dm zaposlenicima su povećane za prosječno 18%


Teško ćete pronaći osobu koja ne voli kupovati u dm-u ili koja ne bi željela raditi u dm-u. Vjerovatno bi se u ovoj rečenici mogao sažeti sav uspjeh i poslovna filozofija drogerijske imperije koja broji osamnaestu godinu rada u Bosni i Hercegovini.  Posvećenog rada koji je obilježen izuzetnom društvenom odgovornošću i kontinuiranim ulaganjem u nove kanale prodaje sa stalnim fokusom na zadovoljstvo čovjeka kao kupca i kao uposlenika.

Prema riječima Damira Šlosela, direktora dmBiH, protekla godina je bila veoma dobra za dmBiH, što su pokazali rezultati koje su predstavili javnosti u desetome mjesecu 2023. godine. „Između ostalog, obilježio ju je snažan razvoj dm online shopa, gdje naši kupci uživaju u kupovini ostvarujući ekskluzivne pogodnosti uz njihov ‘Moj dm’ račun. Podrškom 16 projekata i održavanjem prve stručne konferencije započeli smo govoriti o ženskome zdravlju, kao važnoj temi koja će nam biti u fokusu i u narednom periodu. No, našim najvažnijim postignućem smatramo zadovoljstvo naših zaposlenika. Stoga smo svim dm zaposlenicima, pored redovnih benefita, povećali platu za prosječno 25%, a od prvoga mjeseca ove godine i za prosječno 18%“, ističe Šlosel. 

A kako je dm BiH zakoračio u 2024. godinu?

„Već u drugoj polovini prvoga mjeseca tekuće godine, svim našim kupcima predstavili smo jedan novi, inovativan način prodaje – dmLIVE. Svake druge srijede, isključivo putem ‘Moj dm’ aplikacije, uz live program, moderatorica i zanimljivi, stručni gosti, savjetovat će o proizvodima raznih brendova, uz posebne pogodnosti za kupovinu“.