Tema u fokusu

Beč kao poslovna lokacija


Vienna Business Agency je dio Holdinga Grada Beča i primarno djeluje kao “mjesto prvog susreta“ i partner za međunarodne investitore i poduzetnike.

Sve više međunarodnih kompanija bira Beč kao središte svog poslovanja, što je vidljiv pokazatelj atraktivnosti Beča kao poslovne lokacije. Bečka poslovna agencija vaš je središnji informativni i servisni centar koji nudi besplatnu i nebirokratsku podršku u svim pitanjima koja se tiču pokretanja poslovanja firmama koje se žele nastaniti ili osnovati podružnice u Beču.

Expat centar bečke poslovne agencije pruža individualne savjete međunarodnim stručnjacima, menadžerima, direktorima i njihovim porodicama o njihovom profesionalnom i privatnom početku u Beču.


Informacije o uslugama koje Vienna Business Agency besplatno nudi firmama koje su zainteresirane za osnivanje poslovnih subjekata u Beču između ostalog, uključuju i detaljne informacije o Gradu Beču kao poslovnoj lokaciji, savjetovanje o osnivanju poslovnih subjekata, informacije o pravu boravka, trgovačkom pravu i poreskom sistemu, posredovanje oko dostupnih nekretnina – kancelarijskog i poslovnog prostora, informacije o dostupnim finansijskim podsticajima i potporama, informacije o viznom režimu za strane zaposlenike, te usluge Expat centra u Beču (savjetovanje o boravišnoj dozvoli, Rot-Weiss-Rot iskaznici, pomoć kod stambenih i drugih ličnih pitanja).

Poslovne novine